JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
ANASAYFA arrow FORUM
Konaklar Köyü Maçka Konaklar Köyü Maçka - Cvp:CEHENNEMİN ODUNLARI - Maçka Forum   
Maçka Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:CEHENNEMİN ODUNLARI (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Aşağı git Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:CEHENNEMİN ODUNLARI
NEBAHAT ÇEVİRME (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 9
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
CEHENNEMİN ODUNLARI 2 Yıls, 6 Ays ago Başarı: 1  
elimde bir kartvizit ve bir broşür var. bu öyle sıradan bir broşür değil...aynen aktarıyorum:HANIMLAR , tüm dini toplantı, kabir ziyaretleri, cenazeler, perşembe- cuma söyleşileri, mevlütlü sünnet ve düğün organizasyonlarında, mübarek ay ve gecelerinizde ,yakınlarınızın vefat yıldönümlerinde, İTİNA İLE YASİN -İ ŞERİF OKUNUR!!!( SON CÜMLEYE DİKKAT) bu kartvizit ve broşürü annemin elinden aldığımda ikimizin de yüzü allak bullaktı.DİNİN PROSMONYONU OLUR MU? oluyormuş... bir YASİN okutana bir YASİN de bedava mı acaba? yada bir YASİN-İ ŞERİF OKUTANA yanında nazar duası da veriyorlar mı? ( tövbe tövbe! sümme ha şa !)Annem , yırt at şunu, dediysede ben yine duramadım...ilanı veren hanımın broşürdeki cep telefonlarından biri ( hanımın işleri epey iyi olsa gerek ki 4 tane cep telefonu var)aradım. telefona çıkan ince sesli düzgün bir diksiyona sahip hanım( sanırım menejeri) .....hanımın şu anda bir YASİN TOPLANTISInda (yoksa seansı mı demeliydim?) olduğunu akşam aramam gerektiğini söyledi.fakat ben (ALLAHIM SEN BENİ AFFET) bir yasini kaça okuduğunu, seans ücretlerini,indirim yapılıp yapılmadığını sordum.aldığım cevap BENİ ÇOK RAHATLATTI! ALLAHA ŞÜKÜR! dediysem de rahatlamakta acele etmiş olduğumu sonradan net bir şekilde kavradım.telefondaki hanım bana, biz bu hizmeti YALNIZ ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUZ HANIMEFENDİ dedi.o an DİYANET İŞLERİNİ ARAYIP ŞİKAYET ETMEKTEN VAZGEÇTİM.fakat daha sonra annemin anlattıkları bu işlerin ALLAH RIZASIYLA MI YOKSA VİZİTEYLE Mİ YAPILDIĞINI anlamama sebep oldu.ben bu yazıyı yazarken annem abdest alıyor.birazdan namazını kılıp bir yasin e gidecek. ve hayli popüler olan, kartvizitleri ,broşürüyle, reklamı bile yapılan ve bir tek vergi tabelasıyla vitrini eksik olan bu YASİNCİ YETZEDE muhtemelen orada olacak.annem daha önce katıldığı mevlütlerde bu kadının ÜCRET YERİNE BAHŞİŞ- HEDİYE kabul ettiğini görmüş. ancak bahşişin bedeli 20 ytl den az olmamak şartıyla, hediyede (taşıması bakımından) yükte hafif pahada ağır olması koşuluyla...mevlüde katılan herkesin cebinden 20 ytl ÇIKTIĞINI düşünün, güzel para! hatta halamın yanında fazla parası yokmuş, 10 ytl verince mevlütcü teyze burun kıvırmış herkesin içinde HOMURDANMAYA başlamış. halam annemden kendisine 10 ytl vermesini söylemiş.her tür hayır işinde parmağı olan annem vermemiş halama 10 ytl yi. bu kadına vereceginize bir fukaranın erzağını alın gidinde ,demiş KAYSERİLİ ANNEM HATİCE. neticede halamda oracıkta darılmış anneme para vermedi diye.MEVLÜTCÜ TEYZE -gönlünüzden ne koparsa- diyormuş söyleşilerinde...ancak gönülden kopan saadece hayır duasıysa almıyormuş! almasın da zaten! ŞERRİNDE HAYRIN ZERRESİ YOKKİ BU KADININ, HAYIR DUASINI NE YAPSIN.işte dostlarım, cehennemin odunluğu, bu tür insanlarla doludur. karınca duasını muska yapıp dev paralara satan insanlarla,ALLAH KELAMINI PARA KARŞILIĞI SATAN İNSANLARLA ,cennetini ve ahiretini 20 ytl ye satan insanlarla ...şimdi ben bu hanımı diyanet işleri bakanlığına nasıl şikayet ederim? edemem. çünkü gönlümüzden kopanın faturası yok ki! ANCAK UNUTMAMALIYIZ Kİ ŞAHİDİ VAR O DA ALLAH TIR.ve kıyamet günü rüşvet verebileceğimiz bir mercii yok ne yazık ki...-hamili kart yakinimdir -ler hiçbir işe yaramayacak. kıyamet günü anne evladına bile uzak olacak!o an yalnızca ALLAHLA VE YAPTIKLARIMIZLA - YAPMADIKLARIMIZLA BAŞBAŞA KALACAĞIZ NE ACI...HEPİMİZ SON YOLCULUĞUMUZA bir cenaze arabasının arkasında gideceğiz.benim babacığım varlıklı bir adamdı. fakat vefat ettiğinde, külüstür bir cenaze arabasının arkasında gitti ebedi yolculuğuna...HİÇBİRİMİZ V.İ.P koltuğunda gitmeyecegiz ebediyete...DEĞER Mİ 20 YTL YE? ALLAHLA KUL ARASINA 3. BİR KİŞİYİ SOKMAK YERİNE NEDEN DİREK GÖRÜŞMÜYORUZ ALLAH LA?(mesela ellerimizi açıp dua ederek...bu kadar kolay işte!) NEDEN YASİN OKUMAYI ÖĞRENMİYORUZ? her namazda ALLAHIN karşısındaysak, dünyada O nun huzurunda ,AHİRETTE DE O NUN HUZURUNDA olacaksak, neden araya girer dini terazide tartan mevlütcü teyzeler? kendi babasının 40 ı çıktığında ALLAH RIZASI İÇİN VE DE BABASININ RUHUNA YASİN OKUYAMAYAN BİR EVLADIN, bir mevlütçü teyzeye 20 ytl karşılığı okutacagı YASİN-İ ŞERİFTEN HAYIR GELİR Mİ? ( yine de orasını ALLAH bilir) İTİNAsız YADA İTİNA İLE OKUTULAN YASİN nasıl oluyor, BİLEMEM AMA inançlı yada inançsız okunan YASİN -İ ŞERİF ,oluyormuş demek ki...ALLAHI NE KADAR ANARSAK O, O KADAR YAKINIMIZA GELİR...hayırlı cumalar diliyorum hepinize...nebahat çevirme

Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
s.b (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 4
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:CEHENNEMİN ODUNLARI 2 Yıls, 1 Ay ago Başarı: 0  
Evet, ne acıdır ki kur'an parayla okunuyor. Ama buna sebep olun yine bizleriz. Kur'an okumayı bilmeyen bir Müslüman ölmüşleri için nasıl Kur'an okuyabilir veya daha basiti nasıl Namaz kılabilir? Ömrünü birsürü luzumsuz şeyleri ezberleyerek geçirir de (şarkı, türkü gibi) bir Fatiha suresini okuyamaz. Ondan sonra bu kişi tabi ki Kur'an'ı parayla okutacaktır. Hadi pamuk eller cebe.
Saygılar. sevgiler

Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Yukarı git Cevapla
Sistem: FireBoard
Konaklar Köyü Maçka Konaklar Köyü Maçka - Cvp:CEHENNEMİN ODUNLARI - Maçka Forum
Free Joomla Templates